: تندوري الجمبري في الفرن 2012
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير
كيلو جمبري متوسّط الحجم مغسول
ملعقة كبيرة صغيرة زنجبيل طازج مفروم
ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
ملعقة صغيرة فرفة مطحونة
ملعقة صغيرة شطة حمراء
ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 فصوص ثوم مفرومين
¼ كوب عصير ليمون
ملعقة صغيرة كمون
½ كوب زبادي
ملح وفلفل أسود
الطريقة:
1- ضيفي كل المقادير الموجودة عندك على الجمبري، وقلّبيهم مع بعض كويس،
وسيبي الجمبري في الخلطة دي لمدة نصف ساعة علشان الجمبري يتشرّب من الخليط اللي فيه كويس.
2- هاتي أسياخ خشبية ودخّلي الجمبري فيها، وبعد كده رصّيه في صينية ودخّليه الفرن لمدة ساعة
أو لغاية ما لونه يبقي دهبي
3- خرّجي الجمبري من الفرن ورصّيه في أطباق التقديم، وقدّمي معاه طبق أزر أبيض.. وبألف هنا وشفا.